Zidanica Meglič, Skrovnica

Zidanica Meglič, Skrovnica




no images were found

Zidanice so tradicionalni vinogradniški objekti, ki se z dolgo tradicijo gradijo v vinogradniških hribih, kjer jih vinogradniki uporabljajo za shranjevanje vina, za prespati tik ob vinogradu, kadar je treba zanj skrbeti in seveda tudi za zidaniške zabave, brez katerih vsekakor ne gre. Gospod Martin Meglič, nam je odprl vrata do svoje zidanice v Trebanjskih goricah, ki je izjemno lepo urejena in moderno opremljena. Sicer je gospod Martin iz Trebnjega, kjer ima tudi svojo gostilno Meglič, ki goste razvaja z okusno domačo hrano.

Za več informacij o cenah in prostih terminih izpolnite spodnji obrazec:

    Vaše ime

    Vaš e-mail

    Želeni datum prihoda

    Želeni datum odhoda

    Dodatna vprašanja:

    Zidanica je umetelno dodelana, z lepimi detajli, ki nakazujejo, da se tu vse vrti okoli vina. Obdana je s hribi, polnimi vinske trte, ki ustvarjajo čudovito panoramo okoli zidanice in mirno, sproščujoče vzdušje. Ko ze človek tam zjutraj prebudi, se sliši ptičje petje, sicer pa je vse tiho in mirno, pravi počitek od vsakdanjega stresa, ki ga doživljamo ob svojih natrpanih urnikih.

    Zidanica
    Pogled na zidanico in okoliš

    Zidanica ima v prtiličnem prostoru urejeno malce večjo kuhinjo, kot nekakšen družabni prostor v hiši in pa manjšo vinsko klet, kjer je vsakemu obiskovalcu v sodih na voljo brezplačno domače vino, za katerega lahko prostovoljno prispevajo kakšen kovanček v steklenega prašička, ki ždi na vrhu soda. Na levi in desni strani zidanice sta dve večji leseni mizi s klopmi v senci, kjer lahko posedite, preberete kakšno knjigo ali popijete kakšen kozarček s prijatelji.V zgornjem nadstropju je pred vhodom manjša terasa s stoli in mizico s pogledom navkeber v vinograd. Bivalni del zidanice obsega dnevno-kuhinjski prostor, kopalnico in pa dve spalnici – eno s pogradom in drugo z zakonsko posteljo. Kuhinja je opremljena s pečico, štedilnikom in hladilnikom, v dnevnem prostoru je tudi TV, ni pa internetne povezave.

    Zidanica
    Zidanica Meglič

    Kraji okoli zidanice so hriboviti, polni možnosti za kolesarjenje in pohodništvo, jeseni tudi gobarjenje, predvsem pa je to kraj, ki je s svojo mirnostjo in prelepo naravo, idealen prostor za odklop možganov.

    Rate this post




    Podobni prispevki