Kulinarika skozi čas

Slovenska tradicionalna kulinarika nam zelo veliko pomeni, da se ne bi recepti teh mojstrovin izgubili so nekatere tudi zaščitili. Najboljše slovenske kuharice, stare mame ali pa matere znajo pripraviti tradicionalne jedi na poseben domač način, da so še bolj okusne.

Jedi so razvili naši predniki odlični kuharji pa so jih izpopolnili. Nekatere med njimi so postale slovenski simbol, tako jih srečujemo tudi na bolj pomembnih prireditvah. Zraven dobre hrane pa je seveda dobro spiti tudi kozarec žlahtne kapljice. Vinske gorice so po Sloveniji razpredene povsod, zato pridelamo zelo veliko vina. Najbolj poznana so: dolenjski cviček, metliška črnina, teran.

Da boste za svoje goste lahko pripravili tradicionalne jedi, smo vam pripravili seznam tradicionalnih jedi, ki jih predstavlja naša kulinarika.

Najbolj poznana tradicionalna slovenska kulinarika je:

  • Fižolova mineštra
  • Frika
  • Fritaje
  • Frtalje
  • Fuje
  • Šmorn
  • Fuži
  • Goriška gubanca
  • Goriške pečenice v vinu
  • Goriški golaž s polento
  • Goriški radič
  • Govnač
  • Grenadirmarš
  • Haloška gibanica
  • Hubanca
  • Idrijski žlikrofi
  • Istrska jota
  • Jurjeva kapa
  • Vrzotovka
  • Prešernove fige
  • Figov hlebček

Slovenska tradicionalna kulinarika vsebuje zelo dobre jedi in še če jih pripravi strokovnjak imajo seveda odličen okus. Če si želite priprave s strani izkušenih kuharjev obiščite turistično kmetijo oziroma kmečki turizem, kjer so kuharice domače in bolj izkušene.





Kulinarika skozi čas 5.00/5 (100.00%) 1 vote

http://www.klepetalnica.eu/