Jezero iz okolice Preddvora, ki se ponaša z neokrnjeno naravo, jezero Črnava. Obiščite in se prepričajte.

V okolici Preddvora je jezero Črnava. Jezero Črnava je primerno za sprehajanje. Jezero obkroža urejena potka. Pot nas pelje skozi gozdiček, ki je v neposredni bližini jezera in čez travnik, dokler ne pridemo do konca jezera. Jezero Črnava ima tam nadaljevanje poti vode, naprej teče potoček Bistrica, skozi katerega vodi mostiček. Če pot nadaljujemo pridemo do brunarice, ki je za poletni čas odprta in streže hrano, pijačo in osvežilni sladoled. Jezero Črnava ima na drugi strani tudi pomol, ki velikokrat postane zatočišče za zaljubljence ali pa mladino. Končna točka poti okoli jezera Črnava je pri hotelu Bor.

Jezero Črnava


Jezero Črnava ni preveliko, pot je lepo urejena, zato ni tako zahtevna, primerna je tudi za mlajše otroke, otežen pa je dostop z otroškimi vozički. Jezero Črnava pa je tudi dom za račke, ki vam popestrijo sprehod. V okolici jezera pa se najdejo označene in urejene pohodniške poti, ali pa si preprosto naredite piknik, v okolici jezera je veliko mirnih kotičkov, kjer se lahko sprostite.

V poletnem času vam jezero Črnava omogoča tudi:

    • Čolnarjenje

    • Plavanje

    • Ribolov

    • Tenis

V zimskem času, ko se temperature spustijo pa je možno tudi drsanje na jezeru. Če si želite idiličnih počitnic vam hotel Bor ponuja nastanitev in veliko izbiro rekreativnih aktivnosti.