Ogled najstarejšega gradu na slovenskem ozemlju, sproščujoč oddih v naravi in prečudovita okolica, obiščite Blejski grad.

Blejski grad je lahko destinacija vašega naslednjega izleta. Je eden izmed najstarejših gradov na slovenskem. Zgrajen je na skali v bližini Blejskega jezera.

Blejski grad se deli na več zgradb v okolici. Na spodnjem delu dvorišča se nahajajo poslopja namenjena gospodarjenju na gradu in v njegovi okolici, zgornji del dvorišča pa zasedajo prostori namenjeni bivanju.

Na zgornjem delu dvorišča je tudi kapelica, ki ima na stenah ogleda vredne freske.

Blejski grad je z leti dobil tudi več zanimivosti, ki jih lahko obiskovalci obiščejo:    • Grajska tiskarna, je rekonstrukcija Gutenbergove lesene tiskarne, tam si lahko tudi naredite lesen odtis
    • Grajska klet, kvalitetna pokušina vrhunskih vin, prikazali vam bodo tudi postopek stekleničenja iz lesenih hrastovih sodov
    • Grajska kovačnica, na nakovalu si lahko odtisnete spominski kovanec
    • Zeliščna galerija, ogledate in kupite si lahko različna zelišča, ki vam bodo izboljšala zdravje

V dvorani pa si lahko po urniku ogledate dokumentarne filme, kjer boste izvedeli kako je nastal Blejski grad in kakšno je bilo življenje na njem včasih.

Blejski grad pa je v poletnem času tudi kraj za poletne prireditve, srednjeveške turnirje, koncerte glasbenikov in zabavne programe za otroke in odrasle.

Blejski grad