Spoznajte DMC Slovenia in lepote ter užitke, ki jih nudi

DMC Slovenia
Vas zanima, kaj je DMC Slovenia? Izvedeli boste v nadaljevanju. Naša država s skupno površino 20.273 kvadratnih kilometrov je lepo stisnjena med svoje večje in bolj znane sosede: Italijo, Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo. O njenih znamenitostih in lepotah si lahko preberete več na Liberty. Pravijo, da so dobre stvari v majhnih embalažah in to ni daleč od resnice, saj gre za čudovito kompaktno, a neverjetno raznoliko deželo. DMC Slovenia ima edinstven položaj v svetu, trk hladnega alpskega zraka in toplega sredozemskega podnebja, ki je stisnjen med visoke vrhove evropskih Alp in lesketajoče Jadransko morje, je izklesal pokrajino, ki se dramatično spreminja na tako majhni površini.

 DMC Slovenia

DMC Slovenia vam lahko ponudi vse in še več, zjutraj lahko smučate na vrhu gora, pojeste kosilo v vinogradu, nato pa ob jadranski obali doživite sončni zahod. Geografska lega je povzročila edinstveno mešanico slovanske, italijanske, avstrijske in madžarske kuhinje. Iz čistih naravnih izvirov pa so nastala čudovita zdravilišča, ki ponujajo mineralno vodo. DMC Slovenia ima bazo v glavnem mestu Ljubljana, ki pa je lepo majhno mesto, ki se lahko pohvali s čisto reko, elegantno arhitekturo, zgrajeno skozi stoletja, s prostranimi kavarnami in restavracijami. S komaj 2 milijonoma prebivalcev je v tej mali državi veliko odprtega prostora. Blejsko jezero, eno izmed mnogih ledeniških jezer, slovi po čudoviti otoški cerkvi. Bled so vrata v Triglavski narodni park.

DMC Slovenia organizira izlete, za ljubitelje dobre hrane in žlahtne kapljice. Od vzhoda do zahoda so bogata rodovitna tla kot nalašč za pridelavo vina. Na vzhodu, med valovitimi zelenimi griči, boste našli številne kleti, ki pridelujejo vrhunska vina. Na zahodu, ko se alpsko gorovje vali proti Jadranskemu morju, je ustvarilo kraško apnenčasto planoto, bogato z rdečo prstjo, iz katere pridelujejo rubinasto rdeči teran in refošk. Lokalni veter, poznan kot burja, je suh, sunkovit veter, ki tuli s planote in ga domačini izkoriščajo za sušenje kraškega pršuta. In, ko pomisliš, da si videl že vse, te očara še podzemni svet v Postojnski jami.

Rate this post
Podobni prispevki