Veliko kulturnih in naravnih znamenitosti Slovenije lahko najdemo v vsakem kotičku te prelepe deželice. Med najlepše znamenitosti Slovenije sodijo seveda gradovi, ki so velik del naše zgodovin. Poznamo tudi veliko legend o gradovih na slovenskem ozemlju. Nekateri so že skoraj izginili, spet drugi pa so šele sedaj zaživeli.

Če se ustavimo na Primorskem lahko obiščemo soline in spoznamo postopek pridelovanja soli. Po želji pa tudi postanemo solinar za en dan in delamo na solinah, kot so včasih delale solinarske družine.

Za sprehode po naravi so kot nalašč narodni parki, ki jih imamo kar lepo število in so velik del znamenitosti Slovenije. Najbolj poznan je Triglavski narodni park, kjer obiščemo vseh sedem stalnih jezer in občudujemo prečudovite razglede. Med pohajkovanjem po gorah srečamo tudi divje živali kot so kozorogi in pa naletite na redke rastline kot je Planinka.

Obisk najbolj obiskane evropske znamenitosti kraške jame Postojnska jama je pravo doživetje. Vsako leto jo obišče pol milijona obiskovalcev in vsem ostanejo prelepi spomini. Kraške jame v Sloveniji so velika posebnost, so zelo razširjene in jih najdemo samo na Krasu. V jamah občudujemo kapnike, človeško ribico, netopirje in druge jamske živali.

Za sprostitev in konec izleta po Sloveniji in znamenitosti Slovenije pa se ustavimo lahko ob kakšnem jezeru, mogoče ob Cerkniškem jezeru in preživimo lep dan s svojo družino. Da pa bi še bolj spoznali Slovenijo lahko obiščete katerega izmed muzejev, ki predstavljajo našo zgodovino.

Naša država premore veliko naravnih, kulturnih lepot ter ostalih znamenitosti Slovenije, katerih obisk je posebno doživetje. Obiščite naše kraške jame, jezera, gore, krajinske parke, gradove, seveda pa ne pozabite tudi na soline.