Med zimske aktivnosti in kvalitetno preživljanja prostega časa štejemo tudi smučanje. Smučanje je postalo priljubljeno ob razvoju tehnologije vlečnic, saj se je tako omogočilo več zaporednih spuščanj po zasneženi strmini. Slovenija ponuja pestro izbiro smučišč, kjer lahko izvajamo aktivnost. Smučišča ponujajo tudi šole smučanje ter izposojo smučarske opreme, za vse tiste, ki jo potrebujejo. Med opremo potrebno za smučanje štejemo, smuči, pancerji, palice, smučarska oblačila, čelada in očala.

Slovenija ponuja mnogo krasnih destinacij, ki vam jih priporočamo za smučanje. Tako imamo devet večjih smučarskih centrov ki so zelo obiskani in priljubljeni pri ljubiteljih smučanja.

Smučišče Cerkno


Smučišče Cerkno

Ponudba, ki je prisotna na slovenskem trgu prikaže dejstvo, da je večina smučišč odprtih od 9:00 do 16:00 ure. Če želite napraviti nekaj za svoje zdravje in vzdrževati svojo telesno kondicijo se odpravite na enega izmed smučišč, med smučanjem pa se lahko ustavite v kakšni izmed koč na kuhanem vinu ali čaju, ki vas bosta v mrzlih zimskih dneh pogrela. Pred odhodom si poglejte tudi ponudbo na spletnih straneh smučišč, saj tam najdete informacije o nastanitvi, večina izmed centrov pa vam ponuja tudi usluge savne, bazenov in podobnega preživljanja prostega časa, če se odpravite na večdnevno raziskovanje lepot slovenskih višje ležečih delov. Zelo koristen in priporočen je tudi obisk šole smučanja za vaše najmlajše, saj jih tako uvedete v pravilno tehniko ter polepšate smučanje na vašem oddihu.