Slovenija je po velikosti ena manjših držav, vseeno pa nudi obilico raznih zanimivosti, ki si jih je vredno ogledati. Vsaka regija v Sloveniji ima svoje značilnosti in znamenitosti.
Pa začnimo na primorskem. Tam lahko vidimo od čudovitih plaž in morja, vse do kraškega pršuta, nasadov oljk, breskev in seveda najboljših ribjih specialitet izpod rok domačinov. Iz Primorske izvira vrhunsko kraško vino teran.

Če se pomaknemo nekoliko višje proti severu, pridemo na Gorenjsko. Tam se udeležimo smučanja na različnih smučiščih ali pa si ogledamo najbolj pomembno zadnjo tekmo vsake sezone, smučarskih skokov v Planici. Posladkamo se lahko ob znanih blejskih kremnih rezinah ali pa se prepustimo vodnim športom na Blejskem ali Bohinjskem jezeru.

V Osrednji Sloveniji se ustavimo v glavnem mestu Slovenije, pogledamo kje so živeli koliščarji, se udeležimo raznih koncertov, ali pa preživimo lep in zanimiv dan v živalskem vrtu.

Ustavimo se tudi na Dolenjskem, kjer si ogledamo vinske gorice in poizkusimo značilno dolenjsko vino cviček.V Beli Krajini Zeleni Jurij privablja pomlad. Seveda moramo poizkusiti Belokrajnsko pogačo, s kozarcem metliške črnine. Iz Bele Krajine izhajajo tudi značilne pisanice. To so pirhi posebne poslikave.

Da pa ne bo zadnja postojanka Bela Krajina se odpravimo tudi na Koroško, kjer nam bodo postregli z odličnimi domačini sirovimi štruklji. Pot nadaljujemo še v Pomurje, kjer se lahko sprostimo v enih izmed termalnih kopališč in preizkusimo Prekmursko gibanico, Prekmursko šunko in Bograč.

Slovenija je dežela, ki ima popolnoma vse, gore, morje, jezera, gozdove, slapove, odlično kulinariko, vrhunska žlahtna vina, pršut, oljčno olje, lipicance, soline, gradove in seveda čudovite prizore na vsakem koraku. Obisk Slovenije oziroma potepanje po Sloveniji, je za marsikoga čudovito doživetje.