Pokrajina sonca, vina, sušenih mesnin, čudovitih naravnih znamenitosti in odlične kulinarike.

Goriška pokrajina je ena izmed manj poznanih, kar pa še ne pomeni, da si na Goriškem ne moremo ogledati lepih znamenitosti in imeti lepih in zabavnih počitnic. Na Goriškem so bolj poznani kraji:

Goriška je resnično lepa pokrajina, značilna je terasasta pokrajina, velik del ozemlja je namenjen vinogradništvu. Če si želite ogledati naravne znamenitosti, si morate nujno ogledati Dolino Kožbanjščka, kjer lahko vidite soteske, več kotlin in naravne kamnite mostove, vse v neokrnjeni naravi Goriških gozdov.

Kot kulturno znamenitost si lahko ogledate panoramo z razglednega stolpa v Gonjačah. Možen je tudi ogled gradov Dobrovo in Vipolže, več cerkev in pa srednjeveško utrdbo v Šmartnem.

Kot znamenitosti si lahko ogledate tudi:

Goriška Brda

Za kulinarično potešitev bo za vas poskrbela briška kuhinja, ki vsebuje veliko bele polente, oljčnega olja, zelišč, zelenjave in seveda najbolj zaželene domače suhe mesnine. Ob hrani pa si privoščite vrhunsko vinsko kapljico izpod rok domačih vinarjev.

Goriška praznuje tudi nekaj tradicionalnih praznikov, ki se jih udeležite:V okolici je poznanih več pohodniških in kolesarskih poti in več športnih igrišč.

goriška

Da bodo počitnice trajale dolgo si priskrbite prenočišče:

Za bolj domače prenočišče si izberite,turistične kmetije:

Goriška je pokrajina z veliko kraškimi pojavi, ki privabljajo turiste, ogled njih pa je nepozabno doživetje, ki vam bo ostalo v spominu.