Eno izmed slovenskih najbolj poznanih mest so zagotovo Domžale. Domžale se nahajajo približno 15 km od slovenske prestolnice Ljubljane. So eno izmed mest, ki so hkrati središče istoimenske občine ter so se v zadnjih nekaj desetletjih bliskovito razvile zaradi hitrega razvoja obrti in industrije. Mesto ima tudi veliko zgodovinsko vlogo, saj se na njegovem območju nahaja kar nekaj pomembnih arheoloških najdbišč. Prvič je mesto omenjeno že v 13 stoletju, najdbe pa se navezujejo daleč nazaj. Tako te najdbe obsegajo ledenodobnega lovca, goveda, bobra, svizca in podobno. Domžale pa imajo vlogo tudi v novejši zgodovini, saj so bile leta 1991 praktično središče dogajanja, kjer se je odvijal bombni napad na oddajnike radijske postaje in hiše. Skozi mesto teče reka Kamniška Bistrica, ki se kasneje izliva v reko Savo.

Botanični vrt Volčji potok

Zagotovo so Domžale eno izmed mest, ki se jih splača obiskati in ogledati njihove kulturne značilnosti. Ob obisku je tako priporočen ogled značilne kmečko obrtniške Menačnikove hiše, Slamnikarski muzej Domžale, ki prikazuje razvijanje slamnikarstva na tem območju, razni parki, kraške jame, gradovi in cerkve pa so še številčnejši in tako vam destinacij ne bo zmanjkalo. Izjemno priljubljena turistična točka je tu Arboretum volčji potok, ki predstavlja zbirko grmov in dreves oziroma je edini botanični vrt pri nas.

Nogometni klub Domžale na tekmi

Domžale slovijo tudi kot izjemno športno mesto, saj v mestu delujejo zelo poznani nogometni, košarkarski ter atletski klub Domžale. Slednji so vsi izjemno uspešni z dolgoletno tradicijo, na kar so meščani tega mesta zelo ponosni. Obiščite torej mesto in si oglejte katero izmed tekem ali pa si izberite katero od kulturnih znamenitosti ter se odpravite na ogled mesta.