Ena izmed zanimivih oblik preživljanja prostega časa je zagotovo tudi plezanje. Slovenija vam ponuja več kot sto naravnih plezališč, ter umetnih sten, ki so postavljene na prostem ali v dvoranah. Plezanje je šport, pri katerem deluje celo telo, tako da je rekreacija izjemno koristna in zdrava. Če ste na tem področju amater, pa je bolje, da se v plezalno steno odpravite z izkušenimi vodiči ali plezalci, ki bodo znali dobro poskrbeti za vašo varnost. Koristno je tudi, da se o steni prej pogovorite, saj poznamo več različnih težavnostnih stopenj, najbolje za vas pa je, da seveda izberete čim bolj primerno za vas. Plezanje pa seveda ne gre brez opreme, ki se razlikuje glede na zvrst plezanja. Slednje je kar veliko, zato jo razdelimo na osebno plezalno opremo, opremo za varovanje in opremo za bivakiranje.

PlezanjeNa plezanje lahko odidete praktično v vse smeri Slovenije, posledično lahko aktivnost kombinirate z kakšno drugo, razen v severovzhodni oziroma nižinski del Slovenije. Varno lahko plezate na enem izmed zaledenelih naravnih slapov, nekatere stene pa spadajo med zahtevnejše v Evropi, zato lahko tukaj vidite tudi najboljše plezalce iz celega sveta. Če ste bolj novi v športu, pa vam priporočamo spodnje plezalne stene.

  • Črni Kal

  • Vipava

  • Bohinj

  • plezalna stena Mišje peči

  • plezalna stena Ospa

Prvi korak naj vam bo, izbira med načini plezanja, ki se delijo na alpinizem, športno in ledno plezanje, druga izbira pa lokacija, ki jo boste obiskali za izvajanje zanimive aktivnosti, ki vam bo pregnala čas kot bi mignil.