Ste se že kdaj srečali s težavo, da niste vedeli kaj vse lahko počnete na počitnicah in zato veliko stvari tudi zamudili? Preberite si kaj narediti, da se vam to ne bo ponovilo.

Informacije in pomanjkanje slednjih so mnogokrat težava turistov pri nas. Krivec za to je pomanjkanje poznavanja terena. Če se odpravimo v drugo pokrajino, ki je ne poznamo dobro se ne znajdemo tako dobro kot doma. Zato je potrebno, da si pomagamo, v veliko pomoč pa so nam seveda vsake informacije. V veliko pomoč turistom so informativne table na katerih izveste vse. Najbolj osnovne z zemljevidi najdemo v središčih mest ali bolj poznanih krajih. Če ste v bližini znamenitosti, bi morala biti nekje tudi tabla z informacijami, kaj vse se nahaja v bližini, kaj lahko počnemo, možnosti športnih aktivnosti, pohodne poti v bližini in kako se je potrebno obnašati, da ne motimo drugih. Vsaka znamenitost naj bi tablo z informacijami imela, vendar ni vedno tako, zato je dobro, če se tudi sami preden obiščemo znamenitosti pozanimamo o vseh okoliških dejavnostih.

Če se ne znate odločiti kam bi se odpravili si informacije pridobite pri Informacijskih centrih, kjer poznajo do potankosti celotno okolico. Svetovali vam bodo glede prenočišč, kaj morate obiskati, kje so kakšne poti ali možnosti za športne aktivnosti, ter vas usmerili k najboljšim ponudnikom kulinaričnih specialitet iz okolice.

Vaše počitnice bodo veliko lepše, če se boste prej pozanimali o celotnem poteku počitnic in kaj vse lahko seveda počnete.