Golte so pravi raj

Golte




Iščete kraj, kjer bi se izognili mestnemu vrvežu? Poiščite oddih na planoti Golte! Udobni, sodobno opremljeni apartmaji na planoti Golte se nahajajo v idiličnem okolju, ki je odlično izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje in raziskovanje skritih kotičkov Zgornje Savinjske doline. Ne glede na to, ali iščete romantični oddih ali družinske počitnice, za vsakogar ponujajo apartmaji Golte nekaj. Zato pridite in doživite vse, kar vam ponuja planota Golte!

Golte

Kaj Golte ponujajo?

Golte ima odlično smučišče za družine z otroki. Ima vse, kar potrebujete za zabavne in sproščujoče počitnice, vključno z dobro urejenimi smučišči, različnimi žičnicami in številnimi možnostmi nastanitve. Letovišče ponuja tudi veliko drugih dejavnosti, s katerimi se lahko vsi zabavajo. S svojim prijaznim vzdušjem in odličnimi zmogljivostmi so idealen kraj za uživanje v zimskih počitnicah z vašimi najdražjimi. Če iščete kraj za druženje z naravo, so popolna destinacija. Krajinski park Golte je zavarovano območje v Sloveniji, ki obsega planoto Golte in njeno okolico. Na voljo je veliko pohodniških poti, ki jih lahko raziskujete, in skritih draguljev, kot je Golte jezero, ki čakajo, da jih odkrijete. Zato spakirajte kovčke in se pripravite na pustolovščino!

Pohodništvo za družine z majhnimi otroki

Pohodništvo na Golteh je odličen način, da se z družino odpravite v naravo in uživate na svežem zraku. Če pa imate majhne otroke, je pomembno, da izberete pohod, ki je primeren za njihovo starost in raven telesne pripravljenosti. Tukaj je nekaj nasvetov za izbiro popolnega družinskega izleta: poiščite poti z blagimi strminami in veliko mesti za postanek in počitek. Izogibajte se predolgim ali zahtevnim pohodom – ne pozabite, da majhne noge ne zmorejo toliko! Pred odhodom si oglejte karte poti, da boste lahko vnaprej načrtovali pot. Na koncu vedno spakirajte veliko prigrizkov in pijače, da se bodo vsi na pohodu okrepčali. Če boste upoštevali te nasvete, boste zagotovo poiskali pohod, v katerem bodo uživali vsi člani družine. Pojdite ven in raziskujte naravo! Za daljši sprehod bo primerna krožna Pot po Golteh. Lepa pot je tudi na najvišji vrh Golteh, ki je Medvedjak.

Dogodivščina na SUP deski na jezeru Golte

Izbira pravega supa je bistvenega pomena za čudovit dan na vodi. Na voljo je veliko različnih vrst desk, zato je pomembno, da izberete takšno, ki bo ustrezala vašim potrebam in sposobnostim. Ko najdete popolno desko, je začetek supanja preprost. Ko boste na vodi, si vzemite nekaj časa za raziskovanje okolice in uživajte v miru narave. Sup je odličen način povezovanja z naravo in zdravega načina življenja. Ko začenjate s supom, je najbolje, da za veslanje poiščete takšno mirno jezero. Tako boste lažje spoznali desko in njeno gibanje v vodi. Za začetek si izposodite desko od prijatelja. Ne skrbite, da bi takoj kupili svojo desko. Vedno jo lahko nadgradite pozneje, ko boste pridobili več izkušenj. Pred soncem se zaščitite s kremo za sončenje in klobukom. Pijte veliko vode, da ostanete hidrirani. Za veslanje si vzemite čas. Ni treba hiteti. Sprostite se in uživajte! Če si morate odpočiti, veslajte do obale in si odpočijte. Pazite na morebitne ovire v vodi. Bodite pozorni na skale, veje ali druge odpadke, ki bi lahko poškodovali vašo desko ali vas poškodovali. Seznanite se z različnimi zamahi, ki jih lahko uporabljate pri veslanju. Vadite obračanje deske. To je pomembno, da se lahko izognete oviram in se po potrebi vrnete na obalo. Zabavajte se! Veslanje po mirnem jezeru je odličen način za sprostitev in uživanje v naravi. Ne pozabite si vzeti čas in bodite varni. Kmalu boste veslali kot profesionalci!

200 m dolg zipline na Golteh

Golte ponujajo nekaj tudi adrenalinskim navdušencem – spust po jeklenici. Za ljubitelje pustolovščin je zipline dejavnost, ki ponuja vznemirjenje in razburljivost. Zipline sestavlja viseča jeklenica, ki se je prvotno uporabljala za prevoz ljudi z ene točke na drugo. Ta dejavnost je v zadnjih letih postala vse bolj priljubljena, saj omogoča edinstven način adrenalinskih užitkov v naravi. Pri uporabi se prepričajte, da je zipline pravilno pritrjen in da so jermenice v dobrem stanju. Preverite, da so vaši varnostni pasovi in karabini v dobrem stanju. Pred uporabo upoštevajte vsa varnostna navodila. Spust po jeklenici je vse bolj priljubljena turistična dejavnost, vendar se je treba pred spustom zavedati morebitnih tveganj. Upoštevajte te varnostne nasvete in si zagotovite zabavno in varno izkušnjo z ziplinom.

Vodena avantura preživetja v naravi Bushcraft

Gre za vodeno avanturo, ki vas nauči preživetja v naravi. Če iščete pustolovščino na prostem, ki vas bo naučila veščin, potrebnih za preživetje v naravi, je Bushcraft prava stvar za vas. Ta vznemirljivi program udeležence popelje na potovanje v naravo, kjer se bodo naučili, kako poiskati hrano in zanetiti ogenj ter se vrniti na varno. S pomočjo njihovih izkušenih vodnikov boste pridobili znanje in samozavest, ki ju potrebujete za preživetje v vsaki situaciji. Ne glede na to, ali načrtujete izlet v zaledje ali pa želite biti preprosto pripravljeni na vse, je vodena pustolovščina preživetja v naravi odlična izbira. Še danes se obrnite na Bushcraft in izvedite več o njihovih tečajih.

Rate this post




Podobni prispevki