Oglejte si edini grad, ki je ohranil prvotno opremo prebivalcev, grad Snežnik si lahko podrobneje ogledate na vodenem ogledu.

Grad Snežnik je bil zgrajen pod goro Snežnik. Njegova zgodovina pa naj bi se po zapisih začela v 11. stoletju. Na začetku je bil grad trdnjava, vendar so skozi stoletja dodajali prostore in postal prava graščina. Okrog grada Snežnik je bil izkopan jarek, ki je preprečeval, da bi nezaželeni gosti dostopali do gradu. Grad so v letih od 2005 do 2008 uspešno prenovili, sedaj pa v njem deluje Narodni muzej Slovenije.

Grad ima dobro ohranjeno tudi opremo, ki jo je uporabljala zadnja družina knezov, ki je živela v njem in je edini slovenski grad, ki je ohranil opremo prejšnjih prebivalcev.

Grad Snežnik tudi velikokrat gosti prireditve, festivale in seveda poroke. Ker je lov na polhe tamkajšnja značilnost je v gradu tudi muzej na temo polharstva. Grad Snežnik vam ponuja tudi voden ogled, ki traja približno 40 minut.

Grad SnežnikV okolici gradu Snežnik se lahko sprehodite po sprehajalnih poteh ali pa se odpravite na mirno ježo, saj so v bližini gradu jezdne poti. Lahko se udeležite tudi prireditev, kot so:

    • Srednjeveški dan na gradu Snežnik: kjer lahko obiščete srednjeveški sejem, pokazali vam bodo kako je včasih bila videti srednjeveška rokodelska obrt, otroci pa se bodo lahko izkazali na delavnicah. Sledil bo viteški tabor, kjer bodo vitezi prikazali svoje sposobnosti, svečana povorka vseh, ki so pri projektu sodelujejo in prikaz srednjeveških vraž in čarovništva. V tekmovanju pa bodo lokostrelci in vitezi prikazali svoje sposobnosti in se pomerili na viteškem in lokostrelskem turnirju. Za zaključek pa bo svoje naredila tudi glasba.
    • Grad Snežnik vam ponuja obilo zabave. V okolici se lahko sprostite in pozabite na skrbi. V notranjosti na ogledu vam bodo predstavili zgodovino in vam povedali zanimivosti o bivših prebivalcih gradu. Lahko pa se tudi udeležite prireditev ali si izberete grad Snežnik za svojo poroko.