Vse adrenalinske navdušence pa vabimo na bungee skok in nepozabno doživetje pri slednjem, ki ga doživite. Bungee jumping je dejavnost, ko iz visoko ležečega objekta skočimo in prosto padamo proti tlem, pred padcem pa nas zaustavi elastična vrv, ki jo imamo pritrjeno na noge. Bungee skoke štejemo med ekstremne športe. Vsi udeleženi povedo, da mine hitro ter da telo med skokom prevzame neverjetna energija za kar je zadolžen adrenalin. Tovrstni skoki so se razvili v preteklosti v majhni vasici v Vanuatu, ki je država v Južnem Tihem oceanu. Moški so dokazovali svoj pogum in odraslost s skoki iz 30 metrov visokega drevesa, medtem ko so bili privezani na trto iz džungle. Sicer pa je pri bungee skokih izjemno dobro poskrbljeno za varnost. Pomembno je, da je vrv primerna za vašo velikost in težo.

Bungee skok

Edini skoki, ki se izvajajo v Sloveniji, so skoki iz Solkanskega mostu. Solkanski most je 220 metrov dolg železniški most, čez reko Sočo. Ker ima kar 85 metrov odprtega kamnitega loka, je to največji tovrstni železniški most na svetu. Most ima precej zgodovine tudi v prvi svetovni vojni, saj je bil razstreljen lok mostu, ki so ga kasneje obnovili. V drugi svetovni vojni pa ga je le oplazila ena izmed bomb, sicer pa je most vrhunski izdelek avstrijske inženirske šole za mostove.

Solkanski most

Izvedba bungee skoka je izjemno doživetje, saj padate kar 55 metrov v globino, kjer pod vami teče smaragdna reka Soča. Sezona za skoke traja od konca aprila do konca oktobra, 1x tedensko po predhodnem dogovoru, zato če ste adrenalinski navdušenec ne čakajte in se podajte v globino novih dogodivščin.