Obiščite Arboretum Volčji Potok, oglejte si cvetoče rastline, se sprehodite v naravi, imejte piknik ali pa preprost nedeljski izlet z družino.

Arboretum Volčji potok

(Vir: www.slovenia.info; Avtor: “Bobo”)

Arboretum Volčji Potok je park z nasadom rastlin v bližini Radomelj. Park je bil načrtno posajen, lesnate rastline uporabljajo tudi za raziskovalne namene. Obseg parka Arboretum Volčji Potok se razprostira na 88 hektarih. Na tem območju se lahko sprehodimo skozi 30 hektarov gozdov, v gozdovih lahko opazimo redko združitev trokrpega mahu in jelke. Sprehodite se lahko tudi mimo petih jezer. Na ogled vam je približno 2500 vrst olesenelih rastlin. Vidite pa lahko tudi čudovite cvetlice. Rastline prihajajo iz skoraj vseh delov sveta. Jezera, ki jih lahko vidite v Arboretumu:

 
  • Veliko jezero
  • Jezero rdečega javorja
  • Otočec
  • Novo jezero
  • Jezero bele magnolije
  • Jezero v Jelovi dragi
   

Arboretum vsako leto pripravlja razstave cvetja v jesenskem in spomladanskem času. V poletnem času lahko obiščete koncertne prireditve in kulturne dejavnosti, ki jih pripravljajo. V njem  pa je tudi dom stalne zbirke umetnika Janeza Boljke.

Park Arboretum Volčji Potok pa vsako leto med počitnicami prireja tudi počitniške dejavnosti za otroke in odrasle. Otroci se lahko udeležijo ustvarjalnih delavnic, starši pa se medtem sproščajo v parku z jogo, pilatesom, capoeiro, nordijsko hojo in plesom.

Večkrat pa park tudi gosti umetnine narejene posebno za otroke, med njimi so si lahko ogledali že velike makete žuželk in dinozavre.

Arboretum Volčji Potok

(Vir: www.slovenia.info; Avtor: “Bobo”)

Park Arboretum je primeren za ljudi vse starosti. Kraj je namenjen sprostitvi, kvalitetnem preživljanju prostega časa. Je tudi romantično mesto za zaljubljence in čudovit oddih za družine.