Zaplavajte ali se drsajte, popeljite se na Blejski otoček s pletno, vse to vam ponuja Blejsko jezero.

Blejsko jezero in otoček sredi jezera je ena izmed bolj poznanih destinacij za izlete po Sloveniji. O otočku poje tudi pesem Otoček sredi jezera, ki jo je napisal Slavko Avsenik. Kraj Bled je bil najprej poznan po blejskih kremnih rezinah in otočku, sedaj pa ima tudi druge zanimivosti.Blejsko jezero je zanimivo za vse obiskovalce v poletnem in zimskem času. V času, ko temperature narastejo je Blejsko jezero primerno za plavalce. Na jezeru pa se odvijajo tudi poletni vodni športi. Od čolnarjenja, surfanja na vodi, pa vse do potapljanja.

V zimskem času, ko temperature padejo pod ničlo in jezero zaledeni se lahko na njem drsate ali pa igrate hokej. Ko je led dovolj trden se lahko sami sprehodite do Blejskega otoka. V  poletnem času pa vas lahko do Blejskega otoka turistični čoln pletna.

Čolni na Blejskem jezeru

(Vir: www.slovenia.info; Avtor: “B. Kladnik”)

Na Blejskem jezeru prirejajo tudi razna mednarodna veslaška tekmovanja, ki si jih lahko ogledate.

Ob jezeru vas lahko pozdravijo labodi s svojimi mladiči, race, v vodi lahko vidite 19 različnih vrst rib in pa vodno postranico. Ob obali se na jezeru vidi tudi nekaj prelepih vodnih rastlin, med njimi tudi lokvanje med svetenjem, da si ga ogledate pobližje pa lahko stopite na enega izmed neštetih pomolov.

V bližini je tudi veslaški center, kjer si lahko sposodite čoln, ali poseben labodji čoln. Okolica jezera je urejena in namenjena sprehodom, okoli jezera vodi pešpot.