Mesto in pa središče istoimenske občine, je kraj Bovec. Lahko bi rekli, da je Bovec mirno naselje, ki leži v Soški dolini. Izjemna zanimivost kraja je znamenita enonadstropna bovška hiša. Večje industrije v kraju ni prisotne, saj večina temelji na turizmu. Bovec ima več smučarskih žičnic, ki jih izkoristite kadar smučate na lokaciji Kanin.

Bovec

(Vir: www.slovenia.info; Avtor: “A. Fevžer”)

Kanin je smučarski center, ki vam ponuja več različnih dejavnosti, posledično pa vam čas mine izjemno hitro, zraven pa boste neizmerno uživali. V njihovo ponudbo spada smučarska šola, kjer lahko, če niste preveč vešči v smučanju, kmalu postanete pravi profesionalec. Center poskrbi za hrano in pijačo saj premore okrepčevalnico ter center za test smuči, posodijo pa vam opremo v primeru, da nimate svoje, organizirane pa so izjemno zanimive tekme v prosti vožnji, za tekmovalce in gledalce.

Rafting(Vir: www.slovenia.info; Avtor: “A. Fevžer”)

Okolica mesta Bovec je izjemno priljubljena še za ostale letne čase in športe, ne le zimske. Med najbolj priljubljenimi izleti je kakšen pohod, kolesarjenje in podobno. Veliko obiskovalcev prihaja sem spomladi in poleti, zaradi ostalih aktivnosti, kot so, ribarjenje v znameniti reki Soči, veslanja po divjih vodah, zelo znan je rafting na Soči, seveda pa tudi planinarjenje po okolici, ki je reliefno zelo razgibana. V bližini je športno letališče, za motorna in jadralna letala, ki so izjemno zanimiva, tako lahko poskusite kakšnega izmed panoramskih preletov, ter čudovito okolje vidite tudi od zgoraj. Sam Bovec je torej prava baza športnikov, ki se najdejo v aktivnostih na vodi, ali pa ostalih gibalnih hobijih in dejavnostih.