Zabava, ples, smeh, glasba, predstave in seveda druženje, vse na enem mestu, to je festival Lent, obiščite in se prepričajte.

Festival Lent je ena izmed bolj poznanih prireditev v Sloveniji. Prireditev se dogaja na več odrih, za vsakega obiskovalca pa se najde nekaj. Festival Lent ima po mestu Maribor kar 28 prizorišč, na njih pa si lahko ogledamo vse od kantavtorjev, jazz izvajalcev, neuveljavljenih skupin, rock skupin in še bi lahko naštevali. Našli boste tudi delavnice za najmlajše in najbolj ustvarjalne.

Vsako leto si lahko ogledate več nastopov komedijantov, folklorni festivali, delavnice za otroke, ulična gledališča, športne prireditve in več koncertov različnih zvrsti glasbe.

Festival Lent

Festival Lent je prireditev, ki traja kar 14 dni. Glavno dogajanje se vrsti ob reki Dravi. Vsako leto je več nastopajočih, več obiskovalcev in seveda tudi več različnih vrst nastopov. Za obiskovalce vseh starosti se najde zabava.

Festival Lent se odvija že od leta 1986 in se je z leti povečeval. Nastope so v dosedanjih letih imele tudi nekatere tudi glasbene zvezde. Med njimi tudi Ray Charles.

Festival Lent vsako leto zaključi slavnostni mogočni ognjemet.