Slovenci smo izjemno ponosni na prireditve, kot tudi sam kraj Kranjska Gora. Kranjska Gora leži na nadmorski višini 809 metrov ter premore 1428 prebivalcev in je največji turistični kraj v dolini. Območje se nahaja v dolinskem delu, ravnem in razširjenem, med rekama Sava Dolinka in Pišnica. Okolje predstavlja prekrasne razglede na vrhove gorovij v okolici, ki so videti zares izjemno.

Kranjska Gora

Kranjska Gora je izrazito turistično naselje, saj hoteli, apartmaji, zasebne sobe oziroma vsi nastanitveni objekti skupno premorejo kar 4000 ležišč. Izjemno dobro razvita je ne območju turistična infrastruktura, saj Kranjska Gora premore številne smučarske proge z vlečnicami in sedežnicami, večnamensko športno dvorano, pokrite bazene, sprehajalne poti, teniška igrišča, številne restavracije in gostišča ter še marsikaj. Kranjska Gora, se je od časa nekdanje vasi že dokaj spremenila in preoblikovala. Nad levim bregom reke Pišnice v starem jedru se nahajajo alpske hiše, značilne za to območje, v središču območja je gotska cerkev Vnebovzetja, ki nudi mnogo značilnosti svojega obdobja. Kranjska Gora je tudi odlična začetna točka za številne planinske pohode na okoliške vrhove, kot so Vitranc, Ciprnik, ter v Karavanke. Nekatere planinske ture so mogoče za pohodništvo, do nekaterih pa se je treba približati z avtom čez prelaz Vršič.

Planica

Kranjska Gora premore mnogo vrst rekreacije, med najbolj pogostimi pa so gotovo tek in hoja na smučeh, saj območje ponuja kar 40 km urejenih prog, različnih težavnosti. Zelo priljubljeno je seveda tudi alpsko smučanje, saj so proge in žičnice nanizane po pobočjih Planice, Vitranca do Kranjske Gore na nadmorskih višinah od 800 do 1215 metrov. Na urejenem drsališču je tudi možnost drsanja, turno smučanje pa omogočajo tri lokacije, na višje ležečih predelih.