Zabeležite svojo večno ljubezen na Mesarskem mostu, obesite ključavnico ljubezni in vrzite ključ v Ljubljanico, da bo ljubezen večna.

Mesarski most, ki se nahaja v Ljubljani je postal romantično zbirališče zaljubljencev. Na ograji mostu, ki vodi čez Ljubljanico so se začele nabirati ključavnice zaljubljencev, ki želijo svojo ljubezen obeležiti na romantičen način.

Taka dejanja zaljubljencev se dogajajo po vsem svetu, v Sloveniji pa so si parčki izbrali prav Mesarski most. Na mostu so postavljene posebne verige, kjer si pari izpovedujejo ljubezen.

Tako početje je znano tudi po veliko drugih krajih, vendar nihče ne ve kje se je ta tradicija začela. Nekateri govorijo o legendah siren, ki so želele svojo ljubezen do navadnih moških zakleniti in jo tako tudi pozabiti. Sedaj pa imajo ključavnice drugačen pomen, saj so namenjene parom, ki želijo svojo ljubezen ovekovečiti za vedno.

Mesarski most

Mnogi menijo, da bi morali Mesarski most preimenovati v most ljubezni in mu s tem dati ime, ki ponazarja njegov resničen namen.

Mesarski most je zanimiv za ogled tudi zaradi arhitekturnih kipov in pa celotne izdelave mostu.

Ogled Mesarskega mostu je namenjen vsem, ki radi uživajo v zanimivi arhitekturi in so seveda zaljubljeni. Vsi, ki si želijo obeležiti svojo ljubezen za večno in ji dodati romantičen pečat pa naj obesijo svojo ključavnico ljubezni.