Za kraj Otočec bi lahko rekli, da je ena izmed najlepših destinacij pri nas. Sam kraj slovi po gradu, ki je znano središče mladoporočencev ter ostalih zaljubljenih parov. V idilični naravni lepoti lahko uživamo med opazovanjem čudovitih belih labodov grbcev, ki so se tukaj nastanili že davnega leta 1968, sedaj pa se jih je razmnožilo že preko 50. Živalski svet je tukaj res pester, saj lahko opazimo tudi race, čaplje, vodomca in podobne, v zimskem času pa je zelo pester tudi ptičji svet saj prezimi veliko število različnih ptic.

Labod grbec

Sam grad Otočec, je edini vodni grad v Sloveniji. Zgodovina gradu skriva veliko zanimivosti, saj se je v zadnjih 8ih stoletjih zamenjalo veliko število lastnikov in prebivalcev, kot prvi lastniki pa so poznani tako imenovani vitezi Otoški, lastništvo pa je poznano vse do konca druge svetovne vojne. Arhitektura se je tekom časovnih obdobij spreminjala, in se tudi prilagajala posameznemu obdobju. Pri samem gradu velja omeniti tudi okolico, ki predstavlja nekakšno vrsto drevesnega parka. V njem najdemo drevesa stara 100 let in manj, saj je bila večina posajenih tekom obnove gradu v 50ih letih dvajsetega stoletja. Vrste, ki jih zasledimo v parku obsegajo jelše, vrbe, topol, dob in pa nekaj divjega kostanja, cipres, cigarovcev in podobnih.

Grad Otočec

 

Sicer pa grad Otočec obdaja reka Krka, ki je značilna po svojih lehnjakovih pregradah ob katerih so nastali mlini in žage, ter po mnogih lesenih mostovih, ki nas iz enega brega varno pospremijo na drug breg same reke. Aktivnosti, ki se jih lahko udeležite, ko obiščete grad Otočec so raznolike, saj se lahko udeležite golf partije, se z kanuji spustite po sami reki ali pa si vzamete čas za večerni sprehod preden prespite v hotelu grad Otočec.