Nedeljski izlet, neokrnjena narava, prijetno druženje, zabava in seveda lepi spomini, vse to vam ponuja Pot ob Lobnici, obiščite jo in se prepričajte o lepotah narave.

Pod Pohorjem teče potok Lobnica, ki s svojo močjo in kamnitimi stvaritvami narave povzroča brzice, slapove in skakalce. Potok teče skozi gozdove v neokrnjeni naravi in je prava paša za oči.

Lobnica

(Vir: www.slovenia.info; Avtor: “Jurij Pivka”)

Naša pot ob Lobnici se začne ob sotočju Lobnice in Černove. Pot nadaljujemo po makadamski poti, ob poti se lahko ustavimo in preberemo zanimivosti in zgodovino reke Lobnice, ogledate si lahko tudi celotno pot ob Lobnici. Gozd, ki poteka po celotni poti ob Lobnici je zavarovan kot naravni rezervat in je del zavarovanega pragozda, v pragozdu ni bilo še nikoli človeških posegov v naravo. Na tabli pa lahko tudi vidimo lokacije v bližini, kjer so zanimivo oblikovane skale, poimenovali so jih Ravbarske peči in Trije Hlebi.

Lobnica 2

(Vir: www.slovenia.info; Avtor: “Jurij Pivka”)

Priporočljivo je, da pot nadaljujemo peš. Pot ob Lobnici je označena, nekateri deli so tudi zavarovani z vrvjo, da prepreči nesreče. Na nekaterih delih je pot lahko bolj zahtevna. Po poti se premaknemo na drugo stran Lobnice, pot se vse bolj strmo vzpenja. Vzpenjamo se vse ožji soteski, kjer si lahko ogledamo brzice, skakalce in manjše slapove Lobnice. V nadaljevanju pa se voda izteče v čudovit slap Veliki Šumnik.

Lobnica 3

(Vir: www.slovenia.info; Avtor: “Jurij Pivka”)

Pot lahko nadaljujemo, med hojo lahko vidimo dokaze, da smo res v pragozdu, kjer človek ni posegal v naravo. Prehod reke nam bo pokazal Vernski slap.

Pot se na tej točki konča, vrnemo se po isti poti.

Na izlet ob Lobnici se lahko odpravite v vsakem letnem času, pa veliko užitkov v neokrnjeni naravi.