Oglejte si Predjamski grad, občutite in spoznajte zgodovino hrabrih vitezov.

Predjamski grad je kot ime pove v kraju Predjama. Je grad s popolnim obrambnim sistemom. Zgrajen je na skali in je vgrajen v skalo. Njegova starost je že preko 700 let. Včasih je Predjamski grad služil svojemu namenu, sedaj pa se uporablja le še za turistične namene.

Predjamski grad

Legenda o Erazmu Predjamskem:

Predjamski grad je bil včasih dom slovenskega viteza Erazma Predjamskega. Erazem Predjamski je bil uporniški in trmast vitez. Uprl se je samemu habsburškemu cesarju, cesar se je zato odločil, da ga morajo ubiti. Erazem se je zatekel v svoj grad od koder je imel svoje skrivne rove. Poznal je rove dobro, zato je hodil po hrano v času, ko so nasprotniki oblegali njegov grad.  Vse bi se končalo srečno, če ne bi imel Erazem samo enega sluge, ki mu ni bila povsem predana. Sluga se je dogovoril s cesarjem, da bo s svečo označil kje je Erazem. Ko je šel Erazem na stranišče mu je sluga na okensko polico položil svečo, da so jo tudi zunaj videli. Takrat so cesarjevi podložniki s topom ubili Erazma Predjamskega.

Predjamski grad pa je tudi vsakoletno območje, kjer prirejajo viteške igre. Bojevniki se oblečejo v prave viteške oklepe in oprode prav tako. Ponazorijo igre, kot so včasih bile. Seveda pa je zmagovalec nagrajen.

Ker je v bližini tudi Postojnska jama, je Predjamski grad tudi dobra destinacija za nadaljevanje izleta iz Postojnske jame.