V naši državi Sloveniji je promet zelo dobro organiziran in razgiban. Prometni predpisi so skladni s predpisi ostalih celinskih evropskih držav. Tako najdemo po državi veliko vrst prevozov, po večjih mestih mestne avtobuse in taksije, ki ne krožijo ampak so postavljeni na železniških in avtobusnih postajah, letališčih in podobno, zelo dobro pa je organiziran železniški promet, ki pokriva kar 1225 km prog. Tako je vlak priljubljen prevoz za odhode na izlete, v gore, smučanja in morje. Železniški promet in odhodi vlakov so v večini primerov prilagojeni delavskemu in šolskemu prebivalstvu, saj so ti razumljivo najpogostejši uporabniki njihovih storitev. Letalski promet se odvija na treh mednarodnih letališčih in sicer v Ljubljani, Mariboru in Portorožu.

no images were found

Karavanke

Omrežje cest je dobro razporejeno in sega v vsako vas. Slovensko cestno omrežje je na mednarodni ravni zelo pomembno saj je Slovenija cestno križpotje, saj čez to ozemlje poteka najkrajša pot iz jugozahodne in srednje Evrope v Panonsko nižino, na Balkan in v vzhodno Sredozemlje. Posebno hitro in dobro zvezo z zahodno Evropo pa omogoča izjemno znani predor Karavanke, ki povezuje Slovenijo in njeno cestno omrežje oziroma promet z nemškim in avstrijskim.

Črpalka

Oskrba z gorivom je zelo dobra, saj je črpalka postavljena v vsakem večjem kraju oziroma ob vsaki prometnejši cesti. Največ črpalk  ob regionalnih cestah je odprtih med 7. in 19. uro, na mestnih vpadnicah in ob avtocestah pa so odprte 24 ur na dan. Slednje so samopostrežne, cene goriva so povsod enake, mnoge pa poleg goriva prodajajo tudi osnovne nadomestne in rezervne dele, pijačo, hrano, časopise in podobno. Poleg mnogih se pojavljajo tudi gostišča in okrepčevalnice.