Naravne znamenitosti, ki jih ponuja okolica Bleda so čudovite, oglejte si Slap pod Iglico, ki vas bo očaral.

Ogled slapa pod Iglico je preprost. Iz vasi vas bo popeljal kažipot, ki vodi vse do vznožja slapu. Potok Suha ustvarja 24 m visok slap, ki pada skozi pečine Iglice, voda pa se nabira v umetnem jezercu. Slap pod Iglico pa si lahko ogledate tudi z višine. V bližini je  lesena lestev po kateri se lahko povzpnete nad slap in si ogledate slap pod Iglico iz tlorisa. Nad slapom pa vas bo navdušil čudovit razgled okolice.

V neposredni okolici se lahko tudi sproščate ob plezanju po športnem plezališču imenovanem Bohinjska Bela, kjer je na voljo več sten različnih zahtevnosti. Plezališče je tudi vadbišče za začetnike in tudi izkušene plezalce.

Slap pod Iglico se izliva v koncu kamnitega hodnika, ki ga je naredila narava. V umetnem jezeru se lahko tudi kopate, vendar na lastno odgovornost. Voda v jezeru je mrzla skozi vse leto, saj je do tam dolga pot skozi mrzlo skalovje. V času suše slap velikokrat presahne.

Po ogledu slapu se lahko odpravite naprej po raznih okoliških pohodnih poteh in si razgledate okolico.

Ker je slap pod Iglico in plezališče Bohinjska Bela del narave, je nujno, da ne odlagate odpadkov in ne povzročate hrupa, saj je to lahko nevarno za živali.