Klifi, kakiji, kolesarske poti, domača hrana, zelenjava in sadje ter strunjanske soline.

Mesto Strunjan je poznano tudi kot naravni rezervat.  Naravni rezervat sestavljajo samo lepote narave. Ogledate si lahko klife in obmorsko obalo, ki ju ni preoblikoval človek. Ob obali zasledite morske rastline, med njimi tudi mirta in jagodičnica. Naravni rezervat Strunjan je zelo pomemben za Slovenijo in ohranjanje prvotne narave.

Mesto pa je poznano tudi po tem, da slavi zlato jabolko-kaki. Strunjan ima poseben praznik za ta sadež. Sadež je tudi zelo razširjen za pridelovanje, saj ga na Primorskem pridelajo kar 30% v celi Sloveniji.

Strunjan je primeren kraj tudi za sprostitev, sprehodite se po označenih poteh Veduta, med oljkami, po Krajinskem parku, mimo naravnega rezervata in po poti, kjer so včasih hodili osli.

Lahko pa se popeljete po kolesarski poti Zdravja in prijateljstva. Krajša kolesarska pot Zdravja in prijateljstva vodi iz Strunjana, skozi Piran in Portorož in nazaj v Strunjan. Daljša pot pa pelje iz Strunjana, Čez Portorož v Lucijo in Sečovlje, kjer si lahko ogledate Sečoveljske soline. Pot se nadaljuje v Koper, Izolo in nato nazaj v Strunjan.Za prijetno bivanje v Strunjanu pa bo poskrbela domačija Knez. Domačija vam ponuja domače pridelano zelenjavo, sadje, najbolj poznani na tržišču za kakovostne smokve, olive, kaki, artičoke.

V Strunjanu si dneve popestrite z obiskom Strunjanskih solin, med vodenim ogledom boste spoznali zgodovino in sedanjost pridobivanja soli na Slovenskem.

Za lepše prebivanje v Strunjanu pa bodo poskrbeli: