Cene nepremičnin na južnem delu Primorske rastejo

Nepremičnine južna Primorska




Nepremičnine južna Primorska

Če sanjate o svojem koščku raja nekje ob morju, so nepremičnine južna Primorska zagotovo kategorija, ki je ne spregledate pri nobeni nepremičninski agenciji. Cene nepremičnin po Sloveniji imajo  zelo različne cene, a južna Primorska zagotovo spada med elitne lokacije, kar je seveda logično, saj je regija dokaj majhna, količina nepremičnin je zelo omejena in zato na trgu lahko posamezni objekti dosežejo tudi astronomske zneske.

Za nakup nepremičnin se zanimajo tako Slovenci kot tudi tujci in to jim le še dodaja vrednost. Če torej razmišljate o nakupu nepremičnine ob morju in se ne želite preseliti čez mejo, nižjih cen ne morete pričakovati, saj jih tudi v času krize tam ni bilo možno kupiti. Pojem ‘poceni nepremičnine Južna Primorska‘ je pač nekaj skorajda nemogočega. Ne glede na to, ali želite kupiti stanovanje, hišo, parcelo ali celo luksuzno nepremičnino, je priporočljivo, da razmislite o vseh možnostih in dobro pretehtajte vse dejavnike in okoliščine, ki vas utegnejo presenetiti ob prehitrem nakupu. Zagotovo je parkirišče težava, s katero se sooča mnogo prebivalcev tega obalnega področja, še zlasti v poletni sezoni, ko mrgoli domačih in tujih turistov, dnevnih kopalcev, in takrat je skoraj utopično pričakovati prosto parkirno mesto v naših obmorskih mestih. Zato se že pred nakupom pozanimajte o pripadajočem parkirnem mestu nepremičnine. Južna Primorska je zagotovo destinacija, kjer morate posebno pozornost nameniti temu, razen če nimate avtomobila, kar pa je v današnjem času prava redkost. Marsikdo si želi hiško s pogledom na morje, čim bližje plaži, vendar zna biti to velik problem v času poletne sezone, saj mesta postanejo prava mravljišča ljudi, ki zasedejo praktično vse kotičke naše obale.

Nepremičnine

Vsekakor boste cenili odmaknjenost od tega vrveža, saj zna biti za prebivalce resnično moteče med vsakodnevno vožnjo v službo ter med raznimi vsakdanjimi opravili, ki jih morate opraviti. Razmislek je vsekakor potreben, da ne boste kdaj obžalovali nakupa vaše nepremičnine. Južna Primorska vas zagotovo ne bo razočarala, sploh če ste »morski« človek, le upoštevajte njen življenjski slog in vprašajte strokovnjake na tem področju – nepremičninske agencije, pa tudi kašen nasvet lokalnih prebivalcev vam bo prav prišel, saj so oni tisti, ki se soočajo z vsemi težavami in tudi radostmi, ki jih ponuja ta del naše prelepe dežele. Če boste pri vaši »raziskavi« obiskali kašen lokal izven glavne sezone in z domačini zjutraj posedeli ob jutranji kavici, boste zagotovo dobili obilo koristnih informacij, ki so skrite strokovnjakom v nepremičninskih agencijah. Še zlasti v poletni sezoni, ko je povsod veliko turistov, si oglejte nepremičnine. Južna Primorska je popolnoma drugačna v času poletja od jesenskih in pomladnih toplih dni ter zimskega časa. Če se odločate za selitev, si oglejte tudi infrastrukturo, ki jo boste potrebovali v vsakdanjem življenju – kje so trgovine, ki so odprte vse leto, zdravstveni dom, šola …. Za ta predel Slovenije je priporočljivo, da imate kolo, s katerim ste hitri in mobilni v poletnih dneh, kolesarske in pešpoti pa so skoraj povsod lepo urejene. Izven sezone pa se seveda brez težav lahko prevažate tudi z avtomobilom po različnih lokacijah, saj ni nikjer nobene gneče.

Morda pa vseeno čakate, da bodo padle cene nepremičnine. Južna Primorska je zagotovo regija, ki bo vedno imela bistveno višjo vrednost, saj je dovolj majhna, dovolj edinstvena in predvsem vedno zanimiva za različne kupce, zato drastičnega padca cen ne pričakujte. Se cene dvigujejo? Da, še zlasti za unikatnost, ki pa je v večjem delu regije prisotna. Kupec, ki želi nepremičnino nekje blizu morja, nikoli ne bo iskal drugje, to je dejstvo. Količina nepremičnin pa je omejena in obstajajo kupci, ki čakajo na stanovanje ali hišo tudi več let, saj so odločeni, kaj želijo in takoj, ko se takšna nepremičnina pojavi na trgu, jo tudi kupijo. Najbrž vas zanima cena takšne nepremičnine. Južna Primorska si lahko privošči zelo, zelo velika odstopanja. Zato, če ste našli tisto, kar iščete, ne čakajte na nižjo ceno, ker je ne boste dočakali. Vse, kar se lahko zgodi, je nov kupec, ki pozna razmere na trgu nepremičnin na tem območju. Seveda se vse nepremičnine ne prodajo takoj, ko se pojavijo na trgu, a zagotovo v kratkem času, saj je povpraševanje veliko kljub višjim cenam. Seveda je drugače, ali nepremičnino kupujete kot vikend, morda celo za oddajo ali za vsakdanje življenje, če imate v načrtu selitev na obalo. Verjetno boste zahtevnejši, če se nameravate preseliti – bolj podrobno si boste ogledali nepremičnine. Južna Primorska ponuja pestrost in raznolikost. Tudi če kupujete nepremičnino za vikend, lahko pomislite, da se boste nekoč morda preselili v ta biser naše dežele in temu primerno se tudi pripravite vnaprej, da ne boste imeli kasneje težav pri vsakdanjih malenkostih, ki vam lahko precej zapletejo življenje.

Vsekakor pa ne skrbite, če boste kupili pravo nepremičnino, boste z njo lahko zaslužili tudi v času, ko bi nekje na nekem drugem delu Slovenije samevala, ali pa jo prodate, saj bo interes vedno prisoten za te nepremičnine. Južna Primorska je vsekakor zanesljiva za investicijo. Verjetno pa boste sčasoma postali pravi Primorec, saj je tudi življenje tukaj veličastno.

5/5 - (2 votes)