Slovenska smučišča najboljša v Evropi?

Smučišča




Se kdaj vprašate zakaj so Slovenska smučišča tako zelo polna prav vsako zimsko sezono? Odgovor je preprost! Slovenska smučišča spadajo pod definitivno najboljša smučišča v Evropi!

Smučišča

Prav vsako zimsko sezono lahko opazimo kako polno obiskana so naša, Slovenska smučišča. Seveda Slovenski narod že od nekdaj velja za tako rečeno smučarski narod saj je smučanje eden izmed zagotovo najbolj popularnih športov v Sloveniji in tako ni čudno, da je število smučišč v Sloveniji ogromno. Smučišča so namreč razsejana dobesedno po celi Sloveniji in tako jih lahko najdemo v skoraj vsakem malo bolj hribovitem kraju. Slovenija ima namreč kar nekaj velikih smučarskih centrov, katera obsegajo več različnih smučarskih prog, ki so kot že omenjeno vsako leto polne turistov.  K tolikšnem številu turistov seveda pripomore tudi izjemno dobra organizacija osebja, ki deluje na samih smučiščih, ter seveda izjemno dobra ohranjenost ter upravljanje slednjih.  Smučarski centri v Sloveniji so namreč opremljeni z odlično in kvalitetno opremo, katera nam omogoča kar se da varno in seveda zabavno smučanje za vse starosti.

Seveda na slovenskih smučiščih ne pozabljajo niti na naše najmlajše. Za tiste, ki še ne znajo smučati, oziroma so za smučanje premajhni je na večini smučarskih Centrov v Sloveniji narejen tudi sankaški del. Sankaški del je prav tako kot vsi smučarski deli pripravljen in urejen tako, da je sankanje zabavno in seveda kar je najpomembnejše, varno. Za tiste malo večje otroke, ki že malo poznajo osnove smučanja pa so opremljene tudi manjše, manj strme proge ali drugače rečeno otroška smučišča. Smučarske proge namenjene za otroke seveda niso nič kaj preveč drugačne kot vse druge, navadne proge, razlika je zgolj v tem, da so slednje dosti manj strme in še toliko bolj zavarovane, tako da je možnost poškodb kar se da minimalna.

Ker nas smučanje kar dosti izčrpa pa na smučiščih zelo pomembno vlogo igrajo tudi manjše okrepčevalnice. Slednje se po navadi nahajajo na večih koncih smučarskih centrov in tako smučarjem omogočajo oddih ob toplem čaju, kuhanem vinu ali kakršni koli drugi pijači. Nekatere okrepčevalnice prav tako nudijo tudi kakšen topli obrok ali kakšen drug prigrizek s katerim se lahko okrepčamo po utrujajočem smučanju.

Rate this post




Podobni prispevki