Spletne kamere za profesionalce in za domačo uporabo

spletne kamere




Spletne kamere se danes uporabljajo povsod, za domačo in poslovno komunikacijo, kot tudi za reklamo. V porastu so na primer spletne kamere, ki snemajo določene lokacije v živo, kot so ceste, križišča, koče, smučišča, kopališča, podjetja, lokali, živalski vrt s čimer pridobijo zainteresirane stranke. Mednje spadajo tudi video nadzor premoženja in dogajanja v stavbah ter izven njih. Za to potrebujete posebne kamere za snemanje in prenašanje v živo, kar velja enako za profesionalne video konference, ki jih je vse več, saj večina ljudi že dela od doma in se tudi podjetja s celotnega sveta mrežijo med seboj.

Za domačo in pisarniško uporabo pa so drugačne kamere, ki se delijo na take za prenosnike in namizne kamere čeprav lahko ene in druge uporabite za oboje. Če hočete kupiti pravo kamero, ki bo delovala brezhibno in dobro, morate točno vedeti, za kaj jo boste potrebovali in uporabljali, ker niso vse izdelane za vse namene in ni nujno, da bo najdražja kamera delovala za vaš namen. Prej morate preveriti, v kakšnih pogojih določena kamera deluje najbolje in čemu je bila ustvarjena, šele nato poglejte ceno.

Spletne kamere za profesionalno uporabo

Kakovostne spletne kamere za profesionalce, ki jih najdete pri nas oziroma jih naročite lahko preko spleta v različnih e-trgovinah, so na primer A4tech in Logitech, ki imata najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

spletne kamere

Spletne kamere se vedno bolj uporabljajo kot orodje za komuniciranje z zaposlenimi, sodelavci in drugimi podjetji, za izvajanje videokonferenc in pretakanja videoposnetkov v živo, saj ima vedno več podjetnikov svojo dejavnost vezano na oddajanje v živo, kot so delavnice. Zato morate upoštevati posebne zahteve glede kakovosti slike in funkcionalnosti fotoaparata za ta namen.

A4Tech

Spletne kamere blagovne znamke A4Tech veljajo, glede na povratne informacije uporabnikov, za najboljši nakup glede kakovosti, ki jo dobite za določeno ceno. Gre za kitajskega proizvajalca, ki pri nas ni znan.

Če vzamemo pod drobnogled model kamere A4Tech PK-910H, ta zadostuje za videokonference, predstavitve in komunikacijo z drugimi na profesionalni ravni. Kamera omogoča predvajanje video posnetkov v formatu Full HD. Pri tem pa ohranja jasnost slike in ima gladke prehode med kadri.

Njene prednosti so, da ima občutljiv senzor; dober prenos zvoka na veliko razdaljo od mikrofona; vgrajeno osvetlitev; zanesljivo pritrjevanje na rob monitorja z možnostjo vrtenja kamere; avtomatsko namestitev gonilnikov in dobro ceno.

Slabosti te spletne kamere pa so, da je za doseganje visokokakovostnih slik potrebno dodatno nastaviti fotoaparat, ima kratek kabel za povezavo z računalnikom in nima povečave.

Logitech

Švicarskega proizvajalca računalniških perifernih naprav Logitech pa upravičeno štejemo za glavnega inovatorja celotne industrije kamer. Če želite pridobiti najboljšo spletno kamero z vidika tehnične opreme, potem je Logitech nadpovprečen v tem razredu in boste na našem trgu tudi dobili največ njegovih izdelkov. Vendar morate pri tem proizvajalcu kupiti kamere v vrednosti nad 50 evri za profesionalno uporabo. Najbolje se obnesejo kamere med 80 in 130 evri.

Najbolj priljubljen model je Logitech HD Webcam C615, ki ima vse, kar potrebujete za profesionalno uporabo in predvajate video v Full HD.

Prednosti te spletne kamere so visokokakovostna video serija v vseh pogojih fotografiranja; mikrofon ima jasen zvok; dobro zna zmanjšati šum strojne slike; ima uporabno programsko opremo z veliko dodatnimi funkcijami; združljiva je z operacijskimi sistemi Windows, Linux in MacOS in ima tehnično podporo proizvajalca.

Slabosti te spletne kamere pa so višja cena, občasne težave pri postavitvi na ekran ali na mizo in času neprilagojena funkcionalnost spletne kamere.

Kamere za domačo in pisarniško uporabo

Če niste preveč zahtevni glede vrhunske kakovosti, si lahko privoščite dobro spletno kamero, ki ni draga. Priporočamo spletne kamere Logitech nižjega cenovnega razreda, ki so zelo zadovoljive za tako uporabo.

Pri nas so kar znane in cenjene tudi spletne kamere blagovne znamke Genius. To je blagovna znamka tajvanskega podjetja KYE Systems. Proizvaja široko paleto spletnih kamer, ki so ultramoderne, katere sledijo najnovejšim tehnološkim standardom. Proizvajalec posebno pozornost namenja oblikovanju spletnih kamer in ergonomiji.

spletne kamere

Vsem znano podjetje Microsoft, poleg programske opreme in igralnih konzol Xbox proizvaja tudi kamere. Za spletne kamere Microsoft je značilna visoka kakovost slike. Serija LifeCam pa je zelo priljubljena med računalniškimi navdušenci.

Najboljše namizne kamere

Odlične tehnične značilnosti ima spletna kamera Logitech HD C270, ki je cenovno res ugodna. Slika je pri zadostni osvetljenosti prostora in oseb zelo kakovostna. Ima dober zvok iz vgrajenega mikrofona. Zmore predvajati HD video s stabilnimi 30 sličicami na sekundo in je enostavna za namestitev gonilnikov. Združljiva je z vsemi operacijskimi sistemi. Nosilec z kamero pa je nekoliko neroden in kamera včasih tudi spušča nekatere video sekvence.

Najbolj priljubljena med običajnimi uporabniki pa je poceni kamera Logitech C170, ki je zadovoljiva za običajno osebno uporabo doma.

Če imate radi spletno kamero, ki ima veliko funkcij, je prava kamera Microsoft LifeCam Studio ki v marsičem prekaša konkurente. Ima ločljivost Full HD, pri čemer fotoaparat ohranja visoko kakovost slike tudi na goriščni razdalji 3 do 4 metrov. Svetloba ne vpliva na kakovost slike in ima čist stereo zvok iz vgrajenega mikrofona. Je lahka in jo lahko vrtite do 360 stopinj. Gonilnik pa se samodejno namesti, ko je naprava priključena. Slabost je, da ima počasno samodejno ostrenje in deluje le v načinu HD.

Rate this post




Podobni prispevki