Kako do ugodnih decembrskih daril že z nakupi na Black Friday in Cyber Monday?

V Sloveniji so se uveljavile številne navade, ki so se jih spomnili v ZDA. Black Friday in Cyber Monday sta eni izmed teh modnih muh, ki so ju z veseljem posvojili trgovci in potrošniki. Zadnji petek v novembru trgovci močno znižajo cene in tako označijo pričetek nakupovalne decembrske mrzlice in popustov. Podobno akcijo so uvedli še spletni trgovci in leta 2005 ponudili še tako imenovani Cyber Monday oziroma slovensko spletni ponedeljek. Sprva so sicer ponudili popuste za izdelke elektronike in računalništva, v zadnjem obdobju pa popuste praktično ponujajo na vseh področjih.

V kolikor ste v dilemi kdaj pričeti z ugodnejšimi nakupi za praznična darila, potem je odgovor na dlani. Sprva seveda razmislite kakšna darila potrebujete in koliko. Nato vam priporočamo, da si že na spletnih straneh ogledate izdelke in sledite, kdaj se bodo razprodaje pričele. Ni nujno, da bodo želeni izdelki najnižji ravno na Black Friday in Cyber Monday. Lahko se zgodi, da bodo cene izbranega izdelka padle šele v decembru.

Black friday

Nakupovanje na Black Friday in Cyber Monday skrbno načrtujte

Ko se bo približeval Black Friday, ostanite mirni in naj vas nakupovalna mrzlica ne zagrabi preveč. Pomembno je, da se na razprodaje skrbno pripravite in ugotovite na kateri dan se vam splača kakšno darilo kupiti. Pri tem upoštevajte nekaj splošnih načel, saj lahko brezglavo zapravite velike vsote denarja.

  • Nakup prazničnih daril načrtujete

Doma si naredite seznam, kaj želite kupiti. Prijavite se na e-novice vaših priljubljenih trgovcev in spremljajte ponudbe na družbenih omrežjih. Velikokrat se zgodi, da so prejemniki novic deležni popustov že kakšen dan pred Black Friday in Cyber Monday.

  • Black Friday pričnite že dan prej, v četrtek

Vrata klasičnih trgovin se po navadi odprejo šele ob 9.00 uri, toda spletni trgovci pa prav nič ne počivajo in ugodne ponudbe ali kode za popuste hitro objavijo. Če resnično želite opraviti velik nakup, potem vam priporočamo, da si pripravite kode za popust, ki po navadi veljajo takoj po polnoči. Vedite, da so najboljše ponudbe lahko izredno hitro razprodane.

  • Naj vas višina popusta ne zavede, glejte ceno

Ko resnično želite kupiti določen izdelek ceneje, potem morate ceno izdelka spremljati že pred popusti in akcijami. Le tako boste lahko vedeli, ali je ponudba na Black Friday v resnici dobra in to storite ne le pri enem trgovcu, ampak cene primerjajte med trgovinami. Primerjavo med cenami lahko opravite na spletu, kjer lahko ceno izdelka primerjate in ocenite njeno gibanje skozi tekoči mesec.

cyber-monday

  • Prijavite se na spletno stran in izdelke skrbno polagajte v košarico

Na Black Friday in Cyber Monday imajo številni spletni trgovci močno povečan promet na strani, zato le-te delujejo počasneje ali pa se delovanje celo prekine. Če se boste prijavili na spletno stran in košarico napolnili z izdelki, ki jih želite kupiti, potem boste proces nakupovanja lahko opravili veliko hitreje.

  • Pred nakupom o izdelku poiščite informacije

Dostikrat kupce izredno privlači cena, toda ali je kakovost izdelka resnično dobra? Zato je pomembno, da se pred nakupom pozanimate o želenem izdelku, še posebno, če so ti izdelki dražji. Še najboljše informacije pa lahko dobite direktno od tistih oseb, ki že imajo želeni izdelek. Dostikrat se zgodi, da so tudi cenejši izdelki boljše kakovosti in so lahko enako dobre alternative.

  • Bodite pozorni na nakup neznanih blagovnih znamk

Black Friday in Cyber Monday izkoristijo številni trgovci, tudi tisti, ki preprodajajo neznane blagovne znamke in si želijo očistiti svoje zaloge. Seveda ne trdimo, da so ti izdelki slabše kvalitete, a vseeno bodite pozorni, še posebno na imena iz sveta elektronike, mobilne telefonije in računalništva.

  • Zadnji modeli so najdražji, privoščite si malo starejšega, ki je še vedno dobra alternativa

V kolikor kupujete tehnične izdelke, potem vam svetujemo, da dobro razmislite o nakupu najnovejših modelov. Proizvajalci ponavadi vsako leto predstavijo nove modele telefonov, tablic ali računalnikov. Številni testi so pokazali, da stari modeli niso vedno slabši od novejših, imajo pa občutno nižjo ceno. Zato lahko z nakupom leto dni starega modela prihranite kar zajeten del denarja.

darila-za-rojstni-dan

  • Uporabljajte telefon

Dosti kupcev ne mara kupovanja preko spleta. Toda dostikrat so cene na spletu veliko cenejše. Zato preko mobilnega telefona preverite o morebitni nižji ceni izdelka.

  • Če z izdelkom niste zadovoljni, ga vrnite

Pri nakupu izdelka preverite ali je možno vračilo, v primeru, če vam izdelek ne bo všeč. Nekatere trgovine namreč pri različnih akcijah nimajo možnosti vračila. Pri spletnem nakupu imate večinoma nekaj dni časa, da izdelek vrnete in zahtevate kupnino ali menjavo za drug izdelek. Ker se v večini trgovin trudijo kupcem ugoditi, smo prepričani, da menjava izdelka ne bo problem.

  • Ne pozabite na Cyber Monday in decembrske popuste

Če zamudite nakupovanje izdelkov na Black Friday, vseeno preverite, ali so isti izdelki mogoče cenejši tudi na Cyber Monday ali celo v mesecu decembru, ko prodajalci pričakujejo številne kupce. 

Rate this post
Podobni prispevki