Gostilna Oštarija – kraj, kjer se izbran okus sreča z inspiracijo

gostilna Oštarija




Po obisku Dolenjskih Toplic sem želela pogasiti žejo in si privoščiti zdrav in kakovosten obrok. Prehiter življenjski tempo, stres in pomanjkanje časa, kot vemo, imajo negativne posledice na naše zdravje. Zdrava hrana je pomemben sestavni del prijetnega počutja. Nekateri pravijo celo, da smo to, kar jemo 🙂

Ob vstopu v Oštarijo sem najprej opazila lep ambient in prijetno vzdušje. Počutila sem se kot, da se potapljam v nov, zabaven svet okusov. Restavracija z dušo poskrbi za številna kulinarična doživetja in nariše nasmeh na obraz. Unikatne stenske slike dajo piko na i ter pripomorejo k že tako pristni atmosferi. Kmalu po prihodu, se je moj pogled ustavil na unikatnih, klekljanih angelih in drugih božičnih okrasih. Že na daleč je moč začutiti, da so okrasi izdelani z veliko ljubezni. Bil je predbožični čas in postalo mi je toplo pri srcu. Radovednost me je premagala. Morala sem izvedeti čigave spretne roke ustvarjajo tako čudovite izdelke. Dobila sem vizitko talentirane ustvarjalke, gospe Mojce Peček, ki svojo kreativnost izraža skozi klekljanje.

Gostilna Oštarija
Gostilna Oštarija

Pravijo, da je lažje kritizirati, kot dobro skuhati, kajne? Kar nekaj kuharskih knjig šibi knjižne police in čaka, da jih vzamem v roke. Preizkušanje novih receptov zna biti zanimivo, ko ste v pravem razpoloženju. Ni mi bila dana priložnost osebno spoznati kuharskega mojstra Ivana Ivačiča, svojega dedka, in se kaj od njega naučiti. Prepričana pa sem, da vsi kuharji imajo svoje »male skrivnosti«, po katerih se tudi razlikujejo.

Kakorkoli že, svečano urejena miza v kotu bila lično pripravljena in je čakala na mojo malenkost. Omogočala je ravno pravo mero zasebnosti ter pogled na vrhunski ambient. Začela sem razmišljati kakšna kulinarična izkušnje me čaka. Upala sem, da bo vsaj povprečno okusno, saj sem v različnih restavracijah že velikokrat bila razočarana. Zagotovo poznate občutek, ki vas zajame po obisku restavracije, kjer s hrano niste bili najbolj zadovoljni. Nekateri pripomnijo, da sem precej izbirčna in zahtevna, že zaradi dejstva, da mesa ni na mojem jedilniku. Moram se strinjati, da sicer ta podatek večini kuharjev in natakarjev naredi preglavice. Posledično se dokaj redko odločam za obisk restavracij, saj mi povečini postrežejo z dokaj enolično, mastno in nezdravo hrano. Upala sem da bo tokrat drugače. Nisem se zmotila, saj so v Oštariji jedi prilagodili mojim željam. Ob odlični vinski spremljavi so brbončice postajale čedalje bolj radovedne. Prispel je dekoriran in barvit krožnik, pravi magnet za oči. Različne barve, začimbe in sestavine so skupaj predstavljale lepo dekoriran in pripravljen krožnik. Ajdova kaša v družbi pisane zelenjave je dobila posebno moč. Okusen obrok je razvajal vse moje čute in bil pravi obliž za dušo ter telo. Bilo je nebeško dobro in vsak grižljaj je klical po še. Več dni po tej izkušnji sem bila v sedmih nebesih. Celotno izkušnjo v restavraciji Oštarija ocenjujem kot vrhunsko in bi jo takoj ponovila. Sem mnenja, da dober glas seže v deveto vas, slab pa še dlje.

Gostilna Oštarija

Ne skrbite, po odlični večerji in razvajanju v Dolenjskih Toplicah, se ni nujno takoj odpraviti proti domu. Oddih lahko podaljšate za dan ali dva, saj Oštarija ponuja tudi možnost nastanitve v modernih in udobnih apartmajih. Združite prijetno s koristnim in si privoščite oddih v apartmajih, velnes v toplicah in, za piko na i, kulinarično poezijo. Zagotovo si želite novih doživetij, spoznanj in spominov, ki vas bodo spremljali in pustili pečat na vaše doživljanje sveta. Vzemite si čas zase in za tiste, ki Vam veliko pomenijo. Romantičen oddih ali družinski potep – izbira je vaša 🙂

 

5/5 - (1 vote)




Podobni prispevki